Topical

http://www.metrobloggen.se/starshollywood

On this blog there'll be info about Friends, as well as other tv shows and movies

Friday 16 February 2007

Hur allt började...

Allt började i slutet på 60-talet, när den då 18-åriga Phoebe Abbott var ett "par" med sin väninna Lily och Frank Buffay. Efter att ha blivit gravid och fött enäggstvillingar, flyr hon förhållandet. Lily och Frank tar hand om döttrarna, döper den ena till Phoebe efter deras osäkra väninna, och den andra till Ursula. Flera år senare lämnar även Frank familjen, och lämnar Lily efter sig med båda flickorna, varav ingen är hennes dotter. Lily gifter om sig och bor med barnen på en flodbåt, och gör allt för att skydda dem mot, vad hon tycker, en grym värld.

Men när hennes andra man skickas i fängelse, blir det för mycket. Julen 1981 tar hon självmord genom att sticka in huvudet i en gasugn. Ursula hittar ett brev från Lily där hon förklarar vem deras riktiga mamma är och var hon finns, men förstör lappen innan Phoebe ser den. Tvillingarna går sedan skilda vägar och Phoebe lever ett miserabelt liv på New Yorks gator vid 14 års ålder.

Under tiden växer Monica och hennes äldre bror upp på underbara Long Island. Jack o Judy Geller, deras föräldrar, ser Ross som deras "lyckade" barn, hela tiden framför sin lillasyster, vilket resulterar i att hon blir agressiv, tjock och neurotiskt pedant. I skolan är hennes bästa vän Rachel Green, en judisk-amerikansk prinsessa med den typiska stora näsan - men Ross blir hopplöst förälskad i henne, vilket han är alldeles för blyg för att berätta för henne. Rachel har en lycklig barndom, men vad hon inte vet är att hennes mamma, Sandra, tvingades in av sin pappa i ett kärlekslöst äktenskap.
Ross fortsätter till college, där han träffar Chandler Bing, en stilig, snabbtänkt, men ensam ung man, som de flesta felaktigt tror är homosexuell. Chandlers mamma är Nora Bing, en glamorös författarinna som skriver romantiska noveller, vars make plötsligt bestämde att han var bög, och stack med deras betjänt vid Thanksgiving 1978. Ross blir rumskamrat med Chandler, då han inte är något hot i jakten på tjejer. Efter att ha mött Chandler, bestämmer Monica sig för att banta, och fortsätter med att bli kock på en restaurang. Chandler börjar jobba på huvudkontoret för ett stort företag, medan Ross blir palaentolog på ett naturhistoriskt museum i New York, där Ursula arbetar som guide.

När Ross och Monicas farmor flyttar till Florida låter hon dem hyra den rymliga lägenheten billigt - medan Ross bästa vän Chandler bara har råd att flytta in i en mindre lägenhet hos Kip, som bor mittemot. Monica o Kip blir förälskade, och Ross flyttar när han gifter sig med sin kärlek från college Carol Willick.

Phoebe söker sig till ett liv med en albinokille i hamnområdet, men även han tar självmord, och efter att ha fallit offer för lagen (knivhögg en polis) möter hon Monica, som låter Phoebe bo hos henne. De fyra unga grannarna (Chandler/Kip och Monica/Phoebe) blir goda vänner och stöttar varandra som deras familjer aldrig gjort tidigare.

Härifrån går allt fel. Phoebe gifter sig med en kanadensisk isdansör för att han ska få uppehållstillstånd, utan att våga berätta om det för sina vänner. Monica och Kip gör slut, vilket stör de starka banden i gruppen, som sparkar ut Kip ur gemenskapen. Även fast Chandler skaffar en ny rumskamrat, Joey Tribbiani, så väljer Phoebe att på grund av Monicas neuroser flytta hem till Lilys mamma Frances. Även Ross råkar ut för problem, då han upptäcker att Carol är bisexuell och har ett lesbiskt förhållande med sin väninna Susan Bunch.
Joeys och hans sju attraktiva systrars föräldrar är immigranter från Italien. Han kanske inte är lika smart som de andra, men absolut inte dum heller. Han verkar välbalanserad, men inte heller hans barndom var en dans på rosor. Hans mamma struntade i honom och hans pappa är konstant otrogen. Monica dras till Joey, men man bestämmer att inga förhållanden ska förekomma inom gruppen för att inte störa sammanhållningen.

Samma dag som Carol flyttar ifrån Ross så kommer Rachel (som nu har genomgått en plastik-operation) in i gruppen, precis efter att ha lämnat sin blivande make stående vid altaret. Hon förstår att hon inte kan fortsätta i ett förhållande där det finns pengar men ingen frihet. Ross blir förvånad och chockad över att se sin försvunna tonårs-förälskelse, som nu är ännu vackrare än någonsin...

*Detta är en gissning av vad som hände i karaktärernas liv innan serien startade baserat på information vi får i serien. Observera att det inte är jag som har skrivit följande text. Minns inte vem som skrev den så om den som har skrivit den vill få credit så får du höra av dig!

No comments:


Jennifer Aniston not interested in reprising Rachel role

Juli 20, 2007
Jennifer Aniston has ruined the chances of a 'Friends' reunion by saying she will never play Rachel Green again.
The Hollywood actress has scuppered chances of a TV special or movie version of the hit show by saying she isn't interested in reprising her role.
A source said: "There have been whispers of a 'Friends' movie for a while now, especially with the 'Sex and the City' film finally getting the go-ahead.
"But it can't happen without Jen and she thinks 'Friends' has had it's time and she should move on with her film career.